Chcete zahnať hlad? Alebo sa len naladiť na hlavný chod? V knihe Polievky vám redakcia časopisu Apetit ponúka až 110 receptov. Všetky sú overené a vyskúšané a zahŕňajú nielen chutné vývary, českú a svetovú klasiku, ale aj stále dosť netradičné studené polievky. Hľadáte husté, číre, krémové alebo ľahké a jemné polievky? Z ponuky tejto knihy si vyberie každý.
Polievky sú rozdelené do siedmich kapitol:
-
Jedinečné & zásadné - klasické české polievky - kulajda, hladká Ančka, kyselica,...
-
Z celého sveta - najznámejšie svetové, napr. francúzska cibuľačka, balkánska čorba, talianske minestrone,...
-
Krémové & zeleninové - pre milovníkov rozmixovaných zeleninových krémov - rukolová, špargľová, feniklovo-mandľová...
-
Husté & poctivé - sýte polievky, ktoré pošlúžia ako výdatná večera - fazuľová s avokádom, polievka s červenou šošovicou,...
-
Číre & ľahké - každodenné i sviatočné, zahrejú pred hlavným chodom - vínna cibuľová, lenivá, krabia,...
-
Studené & osviežujúce - výborné na leto, napr. melónová s jahodami, cviklový elixír, gazpacho,...
-
Vývary & závarky - návody na prípravu lahodných vývarov a rôznych závariek