Umenie vychutnať si život alebo Fyziológia chuti

EAN:9788010020171
Úvahy o chuti, o pôžitku z jedla a iných blízkych pôžitkoch

Objednávku (na dobierku) prijatú v pracovný deň do 13:30 expedujeme ihneď, najneskôr na druhý deň.

Dostupnosť: IHNEĎ odosielame
  • ( KNIHCENTRUM.sk )
14,50 €
3,62 € 25%
10,88 €
14,50 €
3,62 € 25%
10,88 €
Anotácia
Autorom tejto neobyčajnej knihy nie je nijaký kuchár, hoci jeho meno nájdeme v názvoch rozličných jedál, ale vážený radca Odvolacieho súdu, nositeľ radu Čestnej légie a člen niekoľkých učených spoločností vo Francúzsku v 18. storočí. Pán Savarin bol však najmä veľký gurmán a bonviván. Celý život zbieral materiály k svojmu dielu o gastronómii, ktoré podľa vtedajšej "módy" nazval Fyziológia chuti. K jedlu pristupoval so všetkou vážnosťou, no zároveň aj s láskavým humorom. Ním sú prešpikované aj pôvabné príbehy, ktoré zahrnul do svojich úvah. A hoci od napísania tejto knihy uplynulo už dvesto rokov, jej autor nás dodnes učí umeniu vychutnávať si život.
Informácie o produkte
Podnázov Úvahy o chuti, o pôžitku z jedla a iných blízkych pôžitkoch
Názov v originále Umenie vychutnať si život alebo Fyziológia chuti
Druh sortimentu Kniha
Autor Jean Anthelme Brillat-Savarin
Značka Slovenské pedagogické nakladateľstvo
V predaji od 13.11.2012
Rok vydania 2012
Poradie vydania 1. vydání
Rozmery 15.8 x 24.1 x 2.5 cm
Hmotnosť 0.47 kg
Väzba Iný materiál poťahu
Počet strán 224
ISBN 978-80-10-02017-1
EAN 9788010020171
Interný kód 0135702
Produktový manažér Kristína Lovásová (kristina.lovasova@knihcentrum.sk)
Ceny dopravy
Vývoj ceny