Kuchárska kniha Klenoty klasické evropské kuchyně istým spôsobom nadväzuje na úspech predošlých kníh Romana Vaňka - Poklady klasické české kuchyně a Kouzlo kuchyně Čech a Moravy.
Vďaka svojej jednoduchosti, konceptu receptov písaných krok za krokom a množstvu sprievodných informácií vás kniha nadchne či ste amatéri, alebo profesionálni kuchári. Zaujme preto čestné miesto vo vašej knižnici a vy sa k jej legendárnym jedlám, ktoré pochádzajú z celej Európy, budete radi vracať.
Stály tím spolupracovníkov Romana Vaňka, akými sú fotograf Pavel Bílek, šéfkuchár Prakulu Zdeněk Marcín, pekár Martin Hanus, šéfkuchár Jaroslav Zahálka, cukrár Drahomír Peterka, tentokrát posilnili šéfkuchári Jiří Roith, David Hrubý, Tomáš Černý a z Londýna prijal pozvanie do tímu šéfkuchár reštaurácií Gordona Ramseyho Chris Arkadieff. Až 200 receptov, 10 kapitol a takmer 650 farebných fotografií. Ku knihe zároveň vychádza 90 doplňujúcich postupových videí v HD kvalite, ktoré nájdete zadarmo na samostatných webových stránkach.
Kniha je v českom jazyku.