Čo je škodlivé a čo zdraviu prospešné? Misky váh sa nemusia v skutočnosti nakláňať tak, ako nám to predostierajú obchodníci, lekári či médiá. Kniha Doba jedová vám pomôže správne sa zorientovať. Jej autormi sú odborníci na toxikológiu a zdravotné aspekty škodlivých látok v potravinách, pedagogička na Karlovej Univerzite špecializujúca sa na biomedicínu Anna Strunecká a profesor molekulárnej biochémie a odborník na psychofarmaká Jiří Patočka.
Kniha je napísaná jednoducho a pútavo, zároveň je vedecky fundovaná. Autori jasne a zrozumiteľne poukazujú na škodlivé látky v potravinách, nápojoch, kozmetike, liekoch, potravinových doplnkoch a životnom prostredí vôbec. S chemickými látkami s rôznymi účinkami sa stretávame dennodenne a aj keď je všetko pod kontrolou, dohľad chýba nad tzv. chemickým koktejlom, ktorý okolo seba zhromažďujeme a prijímame. Ten môže byť obzvlášť nebezpečný. V knihe tiež nájdete informácie o možných rizikách očkovaní. To všetko spolu s odkazmi na populárnu aj vedeckú literatúru nielen pre overenie si informácií, ale aj rozšírenie vedomostí.
Orientovať sa v škodlivých látkach môže byť užitočné.