Určite ste sa už aj vy stretli s tým, že niečo sa niekoľko rokov považuje za zdravé a potom za nezdravé a nakoniec opäť za zdravé. Akoby aj potraviny, jednotlivé zložky a látky podliehali neustálemu trendu módy a diktátu reklamy. Chcete sa orientovať v tom, čo a prečo je zdravé a čo nám škodí? Možno by ste mali siahnuť po ucelenej publikácii, akou je napríklad kniha Doba jedová 2. Jedným z dôvodov môže byť, že autori vychádzajú predovšetkým z vlastných vedeckých výskumov.
Témy z knihy Doba jedová 2
V prvej kapitole sa dozviete, že naše domovy sú menej bezpečné ako vonkajšie prostredie. Apropo, mnohé tipy na zlepšenie domáceho prostredia sú úplne logické a ľahko praktizovateľné. V ďalšej kapitole autori vysvetľujú, čo je tzv. koktejtlový efekt. Už na prvé prečítanie je síce jasné, že sa jedná o to, že účinky jednotlivých zložiek môžu byť samostatne zdravotne vyhovujúce, ale v kombinácii s inými zložkami môžu spôsobiť alebo spôsobujú zdravotné problémy. Až v štyroch kapitolách si opäť prečítate ďalšie zaujímavosti zo sveta potravín a nápojov, ktoré konzumujeme.
Doba jedová 2 sa čiastočne zamerala aj na čerstvé mamičky. Približuje informácie o dôležitosti kojenia, ktoré je najlepšou výživou a zdrojom hlavných imunologicky aktívnych látok. Argumenty si môžete prečítať v špecializovanej kapitole. Kniha nahliada tiež do kuchyne farmaceutického priemyslu. Zaoberá sa vedľajšími účinkami liekov, ktoré nielen (ak) liečia a očkovaní, ktoré nemusia pomáhať. V tom je určite dobré mať prehľad. V ďalších kapitolách nájdete ešte tipy na prevenciu rakoviny a rozsiahlejšiu argumentáciu o nebezpečnosti hliníka. V závere sa ešte zamyslíte nad otázkou či sme schopní nájsť liek na všetky choroby.