Medzi najlepšie kuchárske knihy sveta sa zaradil titul MENU z edície Kuchárska elita. GOURMAND International ho ocenil Certifikátom Best in the World v regióne východnej Európy.
Do súťaže boli prihlásené tisícky kníh zo 162 krajín sveta, z nich bolo vybraných 283 finalistov zo 72 krajín sveta. V každej kategórii boli štyria finalisti, z ktorých mali organizátori problém vybrať. Slovenská kniha Kuchárska elita Menu sa umiestnila na treťom mieste. Prezident súťaže Edouard Cointreau na margo finalistov poznamenal: „Je to ako keď máte štyri deti a musíte si vybrať, ktoré máte najradšej.“ Z regiónu východnej Európy súťažilo niekoľko desiatok kníh, silné zastúpenie mali Poliaci, Maďari, Rusi, kvalitné knihy predstavili aj Estónci.
Menu
Kniha 16 šéfkuchárov našich najznámejších reštaurácií prináša 57 moderných receptov ako inšpiráciu pre profesionálov, nadšených gurmánov i zberateľov kuchárskych kníh. Studené či teplé predjedlo, polievku, hlavné jedlo mäsité či bezmäsité, dezert – to všetko môžete s noblesou podávať ako jednotlivý chod alebo slávnostné menu.
Kniha je druhou v poradí z edície Kuchárska elita; prvou sú Dezerty v podaní 32 šéfkuchárov Slovenska. Tretia kniha edície, reflektujúca nový zaujímavý gastronomický trend je v štádiu príprav a na trhu bude v lete roku 2012.
Kniha je druhou v poradí z edície Kuchárska elita; prvou sú Dezerty v podaní 32 šéfkuchárov Slovenska. Tretia kniha edície, reflektujúca nový zaujímavý gastronomický trend je v štádiu príprav a na trhu bude v lete roku 2012.