V hlave 2
Aj vás opantal animovaný film V hlave? K obľúbeným postavičkám (emóciám) ako Radosť, Hnev, Strach, Smútok či Nechuť sa v druhom dieli pripojí Úzkosť. Hlavná hrdinka Riley sa v trinástich rokoch rúti do puberty a o zaujímavú zápletku nie je núdza. Užite si príbeh podľa filmu aj v knižnej podobe. Nahliadnite do knihy V hlave 2.
Mačkohlavý orol
Tretia kniha Dominiky Sakmárovej vás opäť dostane. Taje Ďalekého východu na vás čakajú v jej knihe Mačkohlavý orol. Ocitnete sa nielen v súčasnosti, ale napríklad aj v časoch prvej čínskej dynastie. Zaujímavosti z čínskej a kórejskej kultúry zjavne nemajú konca, keďže to vydalo na ďalších 280 stránok. Jednotlivé kapitoly spestrila autorka fotografiami a originálnymi ilustráciami Michaely Ahonen. Očakávajte odpovede aj na rôzne bizarné otázky.
Môj prvý atlas sveta
Spoznajte kontinenty a ich krajiny s novým ilustrovaným atlasom. Knižkou vás prevedú kamaráti z rôznych kútov sveta. Predstavia vám rôzne rastliny, živočíchy či pamiatky. Pripravili pre deti aj niekoľko úloh a otázok, vďaka ktorým sa zorientujú v mapách, a odhalia kadejaké novoty a zaujímavosti. Nahliadnite do knižky Môj prvý atlas sveta.
Ahoj, dievčatko
William Waters vyrastal v dome poznačenom tragédiou, vychovávaný rodičmi, ktorí sa naňho sotva dokázali pozrieť, nieto ho ešte milovať. Keď sa na vysokej škole zoznámi s temperamentnou a ambicióznou Juliou Padavanovou, rozjasní sa mu celý svet. S Juliou mu vstúpi do života aj jej rodina, štyri sestry Padavanové. Ak vám v tomto momente skrsne myšlienka na Malé ženy, áno, toto je pocta nadčasovej klasike od Louisy May Alcottovej. Dozviete sa, čo je možné, keď sa rozhodneme milovať niekoho nie preto, kým je, ale práve napriek tomu. Začítajte sa do knihy Ahoj, dievčatko.
Vysoko spracovaní ľudia
Väčšinu každodennej stravy ľudí začínajú aj v našich končinách tvoriť vysoko spracované potraviny. Tento fenomén stúpa aj vďaka rýchlosti, dostupnosti a efektivite a, samozrejme, má svoje riziká, ktoré dokumentuje aj táto knižka. Lekár a výskumník Chris van Tulleken pútavo vysvetľuje, ako sa na náš tanier dostali laboratórne zmesi, prečo ich máme tak radi a čo robia s naším telom (zďaleka nejde len o nárast hmotnosti), zdravím, spoločnosťou i planétou. Vedecké fakty, skutočnosť a výsledky experimentov, to nájdete v knihe Vysoko spracovaní ľudia. Vydajte sa na objavnú cestu svetom potravinárstva a nášho stravovania.