RSS
NAJNOVŠIE ČLÁNKY
NAJOBĽÚBENEJŠIE
Archív blogu
Príbeh Agneše Kalinovej v knihe Mojich 7 životov
Rozprávanie Agneše Kalinovej je základom knihy, ktorá vám cez osobné skúsenosti sprostredkuje dejiny väčšiny desaťročí minulého storočia. Ak vás zaujíma ako sa vonkajšia situácia premieta do osobnej sféry a ako v takom tlaku prežiť, určite siahnite po knihe Mojich 7 životov.
Finalisti Anasoft litera 2012
V septembri už siedmykrát jeden spisovateľ dostane literárnu cenu Anasoft litera. Tá sa udeľuje za knihy vydané v minulom roku. No už teraz poznáme finalistov, ktorí sa prepísali do finálovej desiatky. A väčšinu z nominovaných kníh máme skladom.
Neumřeš - Kathrin Schmidtová
Kathrin Schmidtová pracovala ako detská psychologička. Neskôr pôsobila ako redaktorka v časopise pre ženy a nakoniec sa stala úspešnou spisovateľkou. Poukazuje na to aj ocenenie, ktoré za tento titul získala v rodnom Nemecku.
Kuchárska elita MENU patrí medzi najlepšie kuchárky
Elitní kuchári či kuchárske celebrity nepripravili tento úspešný titul len na to, aby ste si prezreli obrázky a prečítali pár receptov. Kvalitu knihy naozaj oceníte, až keď podľa nej začnete variť.
Súťaž s Antóniou Mačingovou
Zasúťažte si s nami o knihy Antónie Mačingovej a úspešne schudnite.
Ako sa hľadal stratený mier
V roku 2009 vyšla v Južnej Kórei zaujímavá publikácia. Vlastný životopis Son-mjong Muna alebo inak Reverenda Muna. Čo viedlo nakladateľa k vydaniu práve tejto knihy? To sme sa spýtali majiteľa nakladateľstva Ideál PhDr. Juraja Lajdu.
John Virapen krstil v Bratislave knihu Kult liekov
Kontroverzný John Virapen sa preslávil titulom Nežiaduci účinok: Smrť, v ktorom odhaľuje nekalé praktiky bežne používané farmaceutickými spoločnosťami. Minulý týždeň v Bratislave pokrstil svoju najnovšiu knihu Kult liekov, voľné pokračovanie predošlého bestselleru.
História Európy pre deti
Knižná novinka História Európy je nádherná publikácia určená deťom od desiatich rokov. Renáta Fučíková v nej mapuje históriu Európy od doby kamennej končiac minulým rokom pomocou ilustrácií i komiksovou formou. Autorka vysvetľuje: Deti častokrát netušia, kto bol Viliam Dobyvateľ alebo Oliver Cromwell.
Jo Nesbo: Lovci mozgov
Nový titul od jedného z popredných autorov krimi románov sa sústredí na najlepšieho lovca mozgov. Najímajú si ho firmy, aby im našiel „dokonalého“ zamestnanca na vrcholovú pozíciu. Je však zapletený aj do obchodu s umeleckými dielami.
Percy Jackson Vojna bohov - posledný diel série už v predaji
Posledný diel populárnej fantasy série o Percym Jacksonovi už dorazil na Slovensko. Tentokrát autor Rick Riordan pred Percyho postavil takmer nezvládnuteľnú úlohu - postaviť sa tvárou v tvár Titanom a vyhrať. A tí neboli nikdy mocnejší ako teraz.
Nenechajte si ujsť podstatné knihovinky!
Informácie o nových článkoch, súťažiach, knihách a akciách vám radi pošleme e-mailom.

Najnovšie články

Možno je načase prečítať si niečo od Mariany Zapaty.
Skvelé knihy, obmedzený čas. Veríme, že si nájdete aspoň jednu top.
Kniha je inšpirovaná skutočnými udalosťami, ktoré sprevádzali zničenie mesta Iola v 60. rokoch 20. storočia.