RSS
NAJNOVŠIE ČLÁNKY
NAJOBĽÚBENEJŠIE
Archív blogu
Čaká knihy osud vinylov?
Na knižnom trhu sa čoraz viac presadzujú e-knihy. Ani my nie sme proti, ale pozrime sa na to, čo to znamená pre papierové knihy a či by si ich vydavatelia nemali vziať príklad z osudu vinylov.
Poznáš Slovensko? - nová spoločenská hra
Vydavateľstvo Dajama pripravilo pre všetkých milovníkov krás Slovenska jedinečnú spoločenskú hru Poznáš Slovensko? Vďaka tejto stolovej hre si užijete zábavu a naučíte sa mnoho nového. Hru si pokojne môžete rozložiť aj na piknikovej deke či na pláži pri mori.
Najkrajšie hrebeňovky Slovenska
Milujete hory a čerstvý vzduch? Alebo ste si ešte nevybrali dovolenku, ale niekde v podvedomí sa vám vynárajú slovenské hory? Či už hľadáte tip na jednodňový výlet, víkendovú túru alebo rovno na povedzme aj týždňovú hrebeňovku, nová publikácia Najkrajšie hrebeňovky z vydavateľstva DAJAMA vás nesklame.
Finalisti Anasoft litera 2013
Neobíďte zoznam desiatich nominovaných kníh, z ktorých jedna získa v septembri 2013 najvyššie ocenenie v rámci slovenskej pôvodnej literatúry. Veríme, že vďaka týmto nomináciám, nájdete ďalšiu svoju obľúbenú knihu.
K Dominikovi Tatarkovi
K nedožitej storočnici významného slovenského spisovateľa Dominika Tatarku boli vydané dve knihy (Navrávačky a Písačky pre milovanú Lutéciu), uskutočnilo sa niekoľko kultúrnych akcií a Slovenská pošta vydala známku s jeho podobizňou. Nazrite aj vy do Tatarkovho života a dozviete sa omnoho viac.
Knihy a mapy na výlety po Slovensku
Ako sa správne pripraviť na výlet, aby ste nezablúdili a z výletu mali naozaj radosť, to vám prezradíme v nasledujúcom článku. Naším hlavným pomocníkom budú samozrejme knihy.
Najkrajšie pešie okruhy
Vyberte si z dvadsiatich piatich jedinečných túr niekoľko, ktoré toto leto absolvujete. S touto knihou naplánujete túru rýchlo a lepšie ju zvládnete. Už len nezabudnúť sledovať počasie, ktoré sa niekedy rýchlo mení.
27 čiže smrť robí umelca (recenzia)
Už asi len málokto nezachytil tú zvláštnu správu. Slovenka napísala svoju debutovú knihu po fínsky a získala za ňu prestížne ocenenie. Píšeme opäť o Alexandre Salmele. Jej román sa tiež veľmi dobre predával a vyšiel aj v slovenskom jazyku.
Prežijeme? Doba jedová 2
Doba jedová. Titul, ktorý sa stretol so záujmom verejnosti, má svoje pokračovanie. Úspech je samozrejme podmienený a opäť zaručený vďaka téme. Ale obsah kvalitou vôbec nezaostáva.
Domáca krabičková diéta
Ak chudnete alebo si len chcete udržať hmotnosť a jednoducho byť fit, treba na to dobrý a efektívny systém. Jednou z najmodernejších metód je využívanie krabičiek. Vďaka nim zjete len toľko, koľko potrebujete. Pomôže vám kniha Domáca krabičková diéta.
Nenechajte si ujsť podstatné knihovinky!
Informácie o nových článkoch, súťažiach, knihách a akciách vám radi pošleme e-mailom.

Najnovšie články

Možno je načase prečítať si niečo od Mariany Zapaty.
Skvelé knihy, obmedzený čas. Veríme, že si nájdete aspoň jednu top.
Kniha je inšpirovaná skutočnými udalosťami, ktoré sprevádzali zničenie mesta Iola v 60. rokoch 20. storočia.