RSS
Archív blogu
Tomáš Keltner: Žena je bližšie k vnímaniu Boha ako muž
Meditačná literatúra si v dnešnej dobe získava čoraz viac priaznivcov. Výnimkou nie je ani kniha českého autora Tomáša Keltnera, Počátky. Čo viedlo človeka, ktorý zviazal svoj osud so špeciálnymi jednotkami, tajnou službou a ochrankou najvyšších štátnych činiteľov k tomu, aby začal písať knihy o láske a odpustení?
Rozhovor s Biancou Bellovou
Mrtvý muž je v poradí už druhým vydaným románom sympatickej českej autorky Biancy Bellovej. O tom, prečo sa vo svojej najnovšej knihe vracia do čias normalizácie i ako túto éru vnímajú cudzinci, sme sa s Biancou Bellovou porozprávali na ostravskom Letnom knižnom veľtrhu.
Sukuba 1 Trápení - Rechelle Mead
Sukuba je nová fantasy sága od autorky Vampýrskej akademie Richelle Mead. Sukuba 1 Trápení vás opäť vtiahne do sveta nadprirodzena, kde nie je až také jednoznačné, že zlo je naozaj zlom.
Veľký plán od Hawkinga šokuje: Náš vesmír je jedným z mnohých vesmírov!
Kniha Veľký plán Stephena Hawkinga a Leonarda Mlodinowa ideovo nadväzuje na Hawkingovu knihu Stručné dejiny času. Autori v nej prostredníctvom kvantovej teórie riešia existenčné otázky.
Vášnivá milenka
Vášnivá milenka je v poradí už tretia kniha zo série mileniek. Autorka knihy Tracy Anne Warrenová prináša po tituloch Nebezpečná milenka a Odvážna milenka ďalšiu pútavú historickú romancu.
O čom hovorím, keď hovorím o behaní - Haruki Murakami
Haruki Murakami píše už desiatky rokov. Nakoniec si ho zaslúžene všimli aj Slováci či Česi a tak si bez problémov môžete vychutnať množstvo jeho diel. Väčšina z nich vyšla len v slovenčine alebo len v češtine. O čom hovorím, keď hovorím o behaní je jedinou, ktorá vyšla v oboch jazykoch.
Nokturno - predloha k novému českému filmu Lidice
Lidice. Obec, ktorá má za sebou nezvyčajne krutú históriu. Práve túto časť vám prerozpráva Zdeněk Mahler. Odporúčame poradie kniha, film.
Usain Bolt a Můj příběh 9:58
Usain Bolt. Obyčajný chlapec z Jamajky, ktorého doniesli jeho rýchle nohy až na atletický piedestál. Chudobný chlapec z Jamajky, ktorý pokoril na svojej ceste už nejeden svetový rekord. A práve o tejto ceste rozpráva Usain v knihe Můj příběh 9:58.
Hraničárův učeň Císář Nihon-džinu
V sérii Hraničiarov učeň vychádza desiata kniha. Americký spisovateľ John Flanagan vás zvedie do príbehu plného bojov a neustáleho balansovania na hranici odvahy a strachu.
Inkarceron
Najlepšia kniha pre mládež v roku 2009. Ocenil túto knihu v roku 2009 The Times. Autorka Catherine Fisherová v nej balansuje na hranici fantasy a thrilleru. Skúste nahliadnuť do jej obsahu, či vás neosloví.
Nenechajte si ujsť podstatné knihovinky!
Informácie o nových článkoch, súťažiach, knihách a akciách vám radi pošleme e-mailom.

Najnovšie články

Kniha je inšpirovaná skutočnými udalosťami, ktoré sprevádzali zničenie mesta Iola v 60. rokoch 20. storočia.
Nechajte sa prekvapiť knižnými novinkami.
Čo znamená milovať a byť milovaný?