RSS
NAJNOVŠIE ČLÁNKY
NAJOBĽÚBENEJŠIE
Archív blogu
J. R. Ward - Pomstěný milenec
Sú mužní, nesmierne príťažliví a hrozivo nebezpeční. Nosia dlhé čierne kožené kabáty a ženy si podmania jediným pohľadom. Reč je o členoch Bratstva čierne dýky, upíroch, ktorí oddane bránia svojich svoj svet od ich večných nepriateľov.
Proroctvo sestier
Gotická fantasy vychádza síce v českom jazyku, ale vám to určite neprekáža. Zoznámte sa s New Yorkom 18. storočia.
Tomáš Keltner: Žena je bližšie k vnímaniu Boha ako muž
Meditačná literatúra si v dnešnej dobe získava čoraz viac priaznivcov. Výnimkou nie je ani kniha českého autora Tomáša Keltnera, Počátky. Čo viedlo človeka, ktorý zviazal svoj osud so špeciálnymi jednotkami, tajnou službou a ochrankou najvyšších štátnych činiteľov k tomu, aby začal písať knihy o láske a odpustení?
Rozhovor s Biancou Bellovou
Mrtvý muž je v poradí už druhým vydaným románom sympatickej českej autorky Biancy Bellovej. O tom, prečo sa vo svojej najnovšej knihe vracia do čias normalizácie i ako túto éru vnímajú cudzinci, sme sa s Biancou Bellovou porozprávali na ostravskom Letnom knižnom veľtrhu.
Sukuba 1 Trápení - Rechelle Mead
Sukuba je nová fantasy sága od autorky Vampýrskej akademie Richelle Mead. Sukuba 1 Trápení vás opäť vtiahne do sveta nadprirodzena, kde nie je až také jednoznačné, že zlo je naozaj zlom.
Veľký plán od Hawkinga šokuje: Náš vesmír je jedným z mnohých vesmírov!
Kniha Veľký plán Stephena Hawkinga a Leonarda Mlodinowa ideovo nadväzuje na Hawkingovu knihu Stručné dejiny času. Autori v nej prostredníctvom kvantovej teórie riešia existenčné otázky.
Vášnivá milenka
Vášnivá milenka je v poradí už tretia kniha zo série mileniek. Autorka knihy Tracy Anne Warrenová prináša po tituloch Nebezpečná milenka a Odvážna milenka ďalšiu pútavú historickú romancu.
O čom hovorím, keď hovorím o behaní - Haruki Murakami
Haruki Murakami píše už desiatky rokov. Nakoniec si ho zaslúžene všimli aj Slováci či Česi a tak si bez problémov môžete vychutnať množstvo jeho diel. Väčšina z nich vyšla len v slovenčine alebo len v češtine. O čom hovorím, keď hovorím o behaní je jedinou, ktorá vyšla v oboch jazykoch.
Nokturno - predloha k novému českému filmu Lidice
Lidice. Obec, ktorá má za sebou nezvyčajne krutú históriu. Práve túto časť vám prerozpráva Zdeněk Mahler. Odporúčame poradie kniha, film.
Usain Bolt a Můj příběh 9:58
Usain Bolt. Obyčajný chlapec z Jamajky, ktorého doniesli jeho rýchle nohy až na atletický piedestál. Chudobný chlapec z Jamajky, ktorý pokoril na svojej ceste už nejeden svetový rekord. A práve o tejto ceste rozpráva Usain v knihe Můj příběh 9:58.
Nenechajte si ujsť podstatné knihovinky!
Informácie o nových článkoch, súťažiach, knihách a akciách vám radi pošleme e-mailom.

Najnovšie články

Možno je načase prečítať si niečo od Mariany Zapaty.
Skvelé knihy, obmedzený čas. Veríme, že si nájdete aspoň jednu top.
Kniha je inšpirovaná skutočnými udalosťami, ktoré sprevádzali zničenie mesta Iola v 60. rokoch 20. storočia.